~ Kadang-kadang ALLAH jarakkan hubungan kita..kemudian DIA dtgkan pula dengan dugaan..puas kita menangis mencari mana teman kesayangan kita..rupa-rupanya ALLAH ingin hadiahkan kita KERINDUAN YANG BERPANJANGAN...~

~Orang sengaja memuji untuk menguji...Orang suka mengarah untuk lihat kita marah....Orang suka mengajuk untuk lihat kita merajuk....Orang sengaja dengki untuk lihat kita sakit hati...pandai2 la bawa diri... jgn ikutkan hati nanti mati, jangan ikutkan perasaan nanti binasa, gunakan AKAL supaya semua terkawal....Tetapkanlah hati ini..~

~Apabila dirimu memerlukan KEKASIH, maka pilihlah ALLAH....Apabila dirimu memerlukan RAKAN, maka pilihlah AL-QURAN...Apabila dirimu memerlukan SOKONGAN, maka BERTAWAKALLAH kepadaNYA sepenuh hati...kerana DIAlah PENJAGA HATI yang tidak akan pernah hilang malah akan terus KEKAL untuk setiap hambaNYA yang memerlukan~

~Apabila kita menahan sesuatu yang HARAM padahal kita berpeluang melakukannya, ALLAH akan menggantikannya dengan sesuatu yang HALAL dan yang HALAL itu, apabila tiba saatnya ia hadir, ia sangat INDAH.~

~Friendship isn't about who you've known the longest. It's about who walked into your life, said "I'm here for you" and proved it...~

~Jadilah seorang GURU yang hadirnya di TUNGGU, hilangnya di RINDU, ilmunya di BURU, nasihatnya di SERU dan tingkahlakunya di TIRU... ~

Sunday, June 17, 2012

kenduri kendara~

kenduri mmg penat...spe yang ckp waktu kenduri xpenat aku mmg menipu gile la...sdgkan pengantin pon penat apatah lagi tuan rumah hatta anak tuan rumah...=_='

ikutkan kenduri kat rumah timing die sgt xkena dgn aku..di tengah2 waktu exam...tp nk wat mcm mne sbb timing nie la pengantin tuh ok....*sbb aku bukan pengantin, permintaan aku utk tidak buat pada bulan jun ditolak mentah2..haha*

jumaat after exam g cari hadiah kawin kakcik n abg teh...dekat 2 jam jugak aku pusing kedai tuh..akhirnya jmp jugak....xde la mahal tp ikhlas dari adik paling bongsu ok!!haha...then blek bungkus adiah n soh mel hntrkan ke stesen U..hadiah yang besar gedabak tuh aku soh mel bwkkan...hoho..smpai2 kat pudu around 3.30ptg..seb bek kul 4 ada bas..so nek bas trus blek umah....smpai dalam kul 7.30mlm....ramai gak la yang da blek...sepupu2 yang dekat2 amik half da jumaat tuh semata2 nk dtg awal....thanks tau sume...:)

then trus siap2 utk hidang mkn mlm utk family ayah n mak yang da dtg....mlm tuh gak siapkan buku guest book utk hari kenduri dan kne iron baju 7pasang...pastuh trus pengsan..jam pon da menunjukkan kul 2 pagi..haihhh..

sok pagi siap2 la apa2 yang ptt...adik beradik ayah 15org tuh sume dtg...belah mak pon family sume datang..kwn2 mak ayah...sedara mara yang jauh mahupon dekat datang...kawan2 lama ayah turut tidak ketinggalan memeriahkan mjlis...jmp gak ngan ckg samiha, ckg tadika aku dlu...da lme xjmp....then liza, kawan time sek agama waktu aku darjah 3...lme gile kot xjmp..huhu....

pengantin 2 pasang...mule2 mkn dlu...then bru amik gmbr n renjis air mawar....nk kate kelam kabut xde la sgt..cumenye nmpk kesian sbb kene bergilir amik gmbr kat pelamin sbb utk pelamin ada satu jek...so gilir2 la...perut da kenyang ok je kot..hehe~

yang paling terharu roy,mel,fizha n zaheer sanggup turun dari UM datang...thanks byk2 tau korg....sory if ada yang kurang..besela kenduri kn.....but happy gak korg datang...*terharu* :')
cume aku xpuas ati ape yang ko sembang ngan mak aku, roy..........aiiiiisshhh bdk tuh smpt lagi...=_='
btw,tmpt korg lepak sgt strategikk..

but sedey sbb xdpt nk join family smpai malam...malam nih ada acara potong kek n bkk adiah...mesti seronok..kumpul family dekat2 sume...tp xpe la perjuangan kat um nih harus diteruskan...btw, dlm kete td pon besss mcm2 cite...hehehe....

bkk2 fb td dpt berita dri abg aku...


Pengumuman penting ayah aku tadi pada majlis tradisi keluarga pasca-kenduri..


"2014 ketiga-tiga anak saya habis belajar dan 2015 saya pencen..Insya Allah dgn duit pencen, saya akan sponsor perkahwinan anak-anak saya..!!!"


yeaha...!!!

aku dpt byngkan time tuh mesti meriah gile...yang xkumpul ramai2 pon da kne bahan....nie ramai2 mmg kecoh punye...sedey xdpt joinn~T_T

keluarga Shamsuddin + Asni
dari 8 bertmbh satu pada tahun 2007
kemudian bertambah lagi seorang pada tahun 2008..
kini tahun 2012 serentak pertambahan 2 orang...
tahun depan adakah bertmbah 1 or 2 or 3???
*mksd aku sepupu audi or adik audi...lalalala~


Tuesday, June 5, 2012

speechless~

weekend ari tuh nikah + kenduri abg teh kat sebelah perempuan...wat kat sabak bernam...byk moment yang bes..mane tak nye bila sedara mare,sepupu sepapat berkumpul byk cite...tuh yang besnye...g jln2 agy...wlpn sabak bernam tuh xde la besar mne tp bile dtg tmpt baru byknya tmpt yang nk g nye..huhu..

bila da akk n abg kawen, mood sume pon bahagia gak...dari mak ayah smpai la ke anak last..aku la tuh...hoho...happy dpt org baru...happy sbb jumpa sedara mare...yela time2 nih la bru sedara mara dpt berkumpul ramai2...time lain agk ssh..time raya pon xsume ada...dgr2 nye sume adik beradik ayah seramai 15 org tuh nk turun time kenduri kat tepeng..harap2 sume ada...meriah sket..ayah pon ajak2 kawan2 die yang lame2..yang sme2 kat maktab dlu...mesti ramainye la....n agk2 abg aku yg sorang nih happy sbb ape??ce tgk printscrean nih..haha


nih status abg aku tuh...apekah mksdnye??hahahha...
tp weekend tuh aku xdpt lari dari soalan yang sme...haihhhhhh..jmp org len pon soalan yang kuar ttp sme....

pak mat : rabi bila lagi??
aku : erkk...tggu abg ngah dlu la..
pak mat : eh...abg ngah xpe lambt lagi..rabi la dlu...
aku : ermm....mak ckp nnt nk wat skali 3-3..senang..
makcik ina : haaa..bgz la tuh..dlu satu pasang..nih 2pasang..nnt 3pasang..elok sgt..
pak mat : bgz jgk..kami pon jimat duet nk blek tepeng..
aku : (senyum je la....)

jwpn selamat dan standard aku la tiap kali org tnye..haha...nmpknya abg aku pon aplikasikan mende yang sme..=='...tp ok lagi la...yang xbley blahnye abg murat..sabtu malam ahad tuh aku,kaklong,kakcik,abg long,audi,family abg murat,family etek cima..kitorg sume g jnjlan kat pekan sabak..yang xg ayah,mak,abg ngah,abg teh, mak dang n mak long...diorg g kenduri..mlm tuh pas pusing2 pekan sabak g la mkn malam kat satu restoren tuh..ntah mcm mne ley terkeluar dari mulut abg murat...

abg murat : skang nih sume family kita da kawen..tinggal rabi,abg ngah ngan abg sham jek...(then pandang aku)..rabi,pasni cari jauh2 sket...bole ktorg jln2 skali...cari belah2 pantai timur...pahang ke..kalo bole dekat ngan pantai...kat kuantan ke....
aku : (senyum je la..dalam ati,'dlm 3negeri pantai timur npe sebut pahang??hoho')

tp ape yang pastinye mood aku utk epy2 btol2 spoil ngan mggu exam nih...nnt blek kenduri kat tepeng pon kejap jek..suppose tuh la lme..tp nk wat guane...sabtu malam da kne gerak blek um...sbb isnin n selasa ade paper agy...huhu...blek ngan ape msih xdpt dipastikan lagi...sme ade ayah bg bwk kete die or blek ngan mel,fizha and roy(if diorg jd dtg)...kalo x,public transport je la..family n sedara mare yang len sume stay agy sbb ahad ada kenduri belah abg azril lak plak...sedey xdpt join....:'(

sory abg chik~T_T

Monday, June 4, 2012

take five..

penat mengadap screan editor C++ programming...bkk fb...tetibe nmpk status nih...mcm bes...


‎:♥ Kita BERKENALAN secara tak sengaja, adalah PERANCANGAN ALLAH..
:♥ Kita BERKAWAN begitu lama bertahan pun, ALLAH yang RANCANG..
:♥ Kita dikurniakan RASA SUKA antara satu sama lain juga, ALLAH yang BERI..
:♥ Kita masih BERSAMA walau banyak dugaan menimpa, ALLAH yang ATURKAN..
:♥ Kita dikurniakan KESEDARAN dan KEINSAFAN juga kerana, ALLAH SAYANG PADA KITA..
:♥ Kita BERJAUHAN untuk mencapai REDHA-NYA juga, DIA yang RANCANG...
:♥ Kita BERDOA untuk KEBAHAGIAAN masing2 juga, ALLAH yang DETIKKAN dalam hati kita..


dan ketahuilah, sama ada hubungan kita akan BERKEKALAN
sehingga ke SYURGA atau TERPUTUS di TENGAH JALAN juga
ALLAH yang akan tentukan...
jadi, usah risau..
andai kamulah jodoh yang ditetapkan ALLAH di Luh Mahfuz untuk saya...
InsyaAllah kita akan BERSATU juga walau dipisahkan dengan jarak dan masa...♥♥♥


k..smbung wat program~

Friday, June 1, 2012

roommates outing~

jumaat penghulu segala hari..aku  bersama roommates sejak smlm plan nk g makan pizza hut...sbb ari tuh dapat voucher time mps2...aku ingt tamat akhir bulan 5 nih..tgk2 bulan julai...tp da plan punya pasal kitorg kuar la....seha ckp "jom kita wat jamuan roommates.."...aku rse mcm sengal ayat tuh sbb mcm nmpk sgt ktorg jrang kuar skali ber3...hahaha...nih2 gmbar spnjang kami ber"jamuan" dan berouting...hahaha

sementara menunggu meja kosong..ramai kot tengahari..

bajet macam baby..

muka aina yang teruja
gmbr yang aku paling ske..cantik~

air nih btol2 wat aku dahaga..huhu

isyk3...smpat agy ber'sms'


nyum3

ngapp

3pizza = 3org

"ini saya punya pizza"

"isyk3,payah nye nk potong"

"xsedap la pizza nih..makan je la..membazir kang"

roti yang dipaksa makan oleh my roommates..diorg ckp demi SS...haihhh

pekerja pizza yang berdedikasi...xabis mkn agy da nk amik pinggan..=='

aina tukang bayo~

seha bila da kekenyangan

berjalan menuju ke guardian plak

bajet macam kat oversea...pj je pon..haha

da nk blek~

overall roomates outing sgt bess..bila da kuar mkn2 mmg la bes kan..haha...mcm biasa kami ber3 still bising walau kat luar..pizza tuh da wat mcm bilik sndiri plak..hohoho...aku harap nex sem aku,aina n seha dapat duk skali mcm nih...sgt bes duk ngan diorg spnjang sesi nih....n aku sgt sayang kat korg berdua....muaahhhh...
ok...skang ready utk g sabak bernam lak...

p/s : bila la aku nk study nih..haihhh :(