~ Kadang-kadang ALLAH jarakkan hubungan kita..kemudian DIA dtgkan pula dengan dugaan..puas kita menangis mencari mana teman kesayangan kita..rupa-rupanya ALLAH ingin hadiahkan kita KERINDUAN YANG BERPANJANGAN...~

~Orang sengaja memuji untuk menguji...Orang suka mengarah untuk lihat kita marah....Orang suka mengajuk untuk lihat kita merajuk....Orang sengaja dengki untuk lihat kita sakit hati...pandai2 la bawa diri... jgn ikutkan hati nanti mati, jangan ikutkan perasaan nanti binasa, gunakan AKAL supaya semua terkawal....Tetapkanlah hati ini..~

~Apabila dirimu memerlukan KEKASIH, maka pilihlah ALLAH....Apabila dirimu memerlukan RAKAN, maka pilihlah AL-QURAN...Apabila dirimu memerlukan SOKONGAN, maka BERTAWAKALLAH kepadaNYA sepenuh hati...kerana DIAlah PENJAGA HATI yang tidak akan pernah hilang malah akan terus KEKAL untuk setiap hambaNYA yang memerlukan~

~Apabila kita menahan sesuatu yang HARAM padahal kita berpeluang melakukannya, ALLAH akan menggantikannya dengan sesuatu yang HALAL dan yang HALAL itu, apabila tiba saatnya ia hadir, ia sangat INDAH.~

~Friendship isn't about who you've known the longest. It's about who walked into your life, said "I'm here for you" and proved it...~

~Jadilah seorang GURU yang hadirnya di TUNGGU, hilangnya di RINDU, ilmunya di BURU, nasihatnya di SERU dan tingkahlakunya di TIRU... ~

Friday, May 4, 2012

RISAU~


Semakin hari semakin berdebar aku..
Semakin hari semakin aku stess…
Sekarang nih da byk da test…smlm da ade satu..test probstat 1…gerun gak tgk soalan die..wat2 calculation,derive bagai…tp xdpt jwpn last…pastu bru pasan die bole gne cara senang…padam blek..rupenya jwpn die still sama…so, the final answer ttp xdpt jawab..haihh..xpe la..da lepas..nk wat mcm ne…ready utk next test lak…nih tarikh yang penting dan genting utk aku utk 2bulan akn datang…makin bz, da xley men2 da..plan utk ready toward final exam da kne ade nih..bru aku xme’lagha’ byk sgt…haiiiihhhh…



Nie antara planning la…harap2 la aku dpt ikot planning aku nih…yang xberwarna tuh time aku kne study subj berkenaan..yang warna merah final exam..biru muda benda yang penting n wajib wat mcm test,presentation,hntr assignment…hijau lak adalah mende optional aku ley wat.. kalo xnak pon xpe..tp aku kmungkinan akan wat la kan..insyaALLAH…kuning plak kenduri…stat ngan kakcik nikah…pastuh abg teh n lastly baru kenduri kahwin kat umah..3minggu beb..penat kot..huhu..asalnya nikah kakcik nk wat skali ngan kenduri…maybe a day before…tp bakal suami die bru blek dari pelantar..so maybe xsmpat nk blek tepeng…bincang2 wat awal sket..time tuh die tgh cuti…so, aku pon kne la blek..tp maybe sabtu da blek ke kl blek kot…kne study…yang paling aku risau paper selapas kenduri kat rumah tuh..dah la subj LA…linear algerbra kot….subj paling ssh skali….adusss…subj paling ssh la yang aku xde mse nk study….ya ALLAH semoga kau permudahkan urusan ku….AMIN~



No comments:

Post a Comment