~ Kadang-kadang ALLAH jarakkan hubungan kita..kemudian DIA dtgkan pula dengan dugaan..puas kita menangis mencari mana teman kesayangan kita..rupa-rupanya ALLAH ingin hadiahkan kita KERINDUAN YANG BERPANJANGAN...~

~Orang sengaja memuji untuk menguji...Orang suka mengarah untuk lihat kita marah....Orang suka mengajuk untuk lihat kita merajuk....Orang sengaja dengki untuk lihat kita sakit hati...pandai2 la bawa diri... jgn ikutkan hati nanti mati, jangan ikutkan perasaan nanti binasa, gunakan AKAL supaya semua terkawal....Tetapkanlah hati ini..~

~Apabila dirimu memerlukan KEKASIH, maka pilihlah ALLAH....Apabila dirimu memerlukan RAKAN, maka pilihlah AL-QURAN...Apabila dirimu memerlukan SOKONGAN, maka BERTAWAKALLAH kepadaNYA sepenuh hati...kerana DIAlah PENJAGA HATI yang tidak akan pernah hilang malah akan terus KEKAL untuk setiap hambaNYA yang memerlukan~

~Apabila kita menahan sesuatu yang HARAM padahal kita berpeluang melakukannya, ALLAH akan menggantikannya dengan sesuatu yang HALAL dan yang HALAL itu, apabila tiba saatnya ia hadir, ia sangat INDAH.~

~Friendship isn't about who you've known the longest. It's about who walked into your life, said "I'm here for you" and proved it...~

~Jadilah seorang GURU yang hadirnya di TUNGGU, hilangnya di RINDU, ilmunya di BURU, nasihatnya di SERU dan tingkahlakunya di TIRU... ~

Tuesday, May 1, 2012

weekend nan indah~

weekend minggu nih mmg bes..manyak mende yang terjadi...sbb mcm malas nk tulis panjang2 biar aku senarai kan jekk..mle ngan ari sabtu pg..28 apr 12..

1)pengalaman bwk moto skuter mel smpai ke shah alam...*jauh ke tuh??* sbnrnye jarang bwk moto die sbb moto mel xbes sbb xley nk merempit laju2...bwk slow2 jek...bwk moto mel pon sbb kne pakai bju kurung moden..bwk moto demak tuh karang seksi lak..haiiihh..n smpai kat mne ntah tetibe nmpk flash...ingt kilat ke ape, rupenya ade org tgh amik gmbr...org tuh dlm van, n aku nmpk la kamera tuh ada...pastuh trus van tuh laju...btw, aku kat jalan moto, van tuh kat jalan kete la kan..so xsmpt nk tgk pape..aku pon da macam terkejut..isyk, menakutkan btol...

2) kenduri kat rumah acik akin...simple jek sbb sepupu aku yang kahwin nih laki..so die wat simple2 jek..tp mknn die bes..ade nasi minyak,kambing bakar, ayam bakar, etc....asalnye pakcik aku nih nak wat ala2 hi tea...xde nasi..yang ade cuma mknn mcm bihun, laksa n seangkatan dgnnya..tp cancel maybe sbb time xsesuai kot..nasi agy sesuai...jmp ngan sanak sedara belah mak yang da lame xjmp..ramai sepupu aku da ade anak..so meriah la umah ngan dak2 kecik...malam tuh dekat kul 10 malam bru blek shah alam blek..

3)sok pagi ahad sume wanita2 yang ade kat umah tuh g stadium shah alam*aku,mak,kaklong n kakcik*....ada pasar pagi kat c2..sje jek nk jalan2 n cari tudung mak n baju kakcik..aku follow jek...sup kat c2 mmg superb..sedap kot...then cari barang...aku smpt la beli beg tangan satu..hehe..selama nih asyik dok pinjam seha nye beg jek..skang nih xde la nk pinjam beg seha agy..pastu kitorg trus g giant sbb nk cari cincin utk tunang kakcik time akad nikah nanti..adala dlm 3-4 kedai ktorg g..then msk giant jap cari satu kasut n aku pon smpt sambar satu kasut..hehe...kuar2 tgk2 agy kedai2 cincin yang ade..then bru jmp yang berkenan di ati kakcik..da settle sume mak tegur aku..
"rabi nk cincin x??"
aku time tuh terkedu sbb xsangka plak mak aku akn offer mcm tuh...sbb ari tuh mak bising2 sbb duet da byk abis utk kahwin akk n abg aku nih..mle2 aku ckp xpe la mak xyah kot...pastuh mak tnye agy..aku pk2 lu...mak aku nih jenis yang tnye skali jekk..kalo xnak, mmg da xoffer agy da la...pastu  aku pon stuju..then mak suh pilih...bg aku walaupon murah jek tp aku sgt2 hargai..da la mmg xterpk pon utk pakai cincin sblm masenye..tp sbb mak aku bg, aku amik la...da cari2 tuh, kaklong pon nyibuk nk skali..walhal kat tgn die da ade 2 cincin die..tp mak ok jek..pastuh mak aku g kat tmpt gelang plak..nk suh aku pakai gelang plak..haihhh..nih gelang silver lak..yg cincin td tuh juz stainless stell..mak aku ckp, badan aku nih togel jek..xde tengok tangan nmpk kosong jek...bg gelang emas xmau..act bukan xmau...tp emas mahal, xberani nk pakai agy...sbb tuh mak aku belikan silver lak...bole la pakai..mak suh pakai ari2..mmg xla nk pakai..cincin jek snggup..gelang tuh time event or nk kuar mne2 bole la kot..aku xtau la ape yang ade dalam fikiran mak...maybe die tgk akk aku tuh mcm2 ade perhiasan kat tgn..aku plak nmpk kosong jek...*salah ke mak??haihhh*....blek dari tuh trus beli mknn utk makan tghari....then ingt nk beli mask utk mps2 tp xjmp lak.so terpaksa la akk aku g cri blek mask die...nk cari mask tuh da la satu hal, then, jmp lak rama2 kat belakang n cekak..mle2 aku nk amik mask jek...pastuh akk aku n mak suh pakai jgk yang rama2 tuh...adeiii...aku plak rushing nk blek kolej...so aku ckp je la...
"ye rabi pakai..rabi jnji..dinner nnt rabi pakai"
4)g dinner tuh ngan mel...kononya nak konvoi, tp ktorg xperasaan plak kete len ke kiri n ktorg msk kanan..mmg sesat abis la...cari punya cari jalan pusing ntah ke mana2 then smpai jgk walaupon lambt..majlis da mle kot..time ktorg dtg tuh TNC tgh bg ucapan...hehe...msk2 dpt adiah keychain dari roomate terchinta, aina....tq byk2 ye aina...sgt terharu dapat..xsangka ko nk bg jgk...ingt men2 jek...n memandangkan aku da jnji malam tuh mmg aku pakai la jgk rama2 tuh ngan cekak...mask xpakai..malas r..nnt xnmpk plak sbb kne cabut spek...rupenya  ari sabtu mlm tuh diorg ckp xwajib pon pakai mask..aku xon9 nih xtau pape..haiihh..kalo aku tau xyah beriya soh akk aku cari mask die, xyah pakai rama2 bagai..tp da jd..da jnji nk pakai..so pakai la jgkk...n best pasal mps sbb dapat anugerah jasa bakti...TQ very much kk9 ^_^...rsenye xbpe sgt pon sumbangan aku kat kk9..tp rezeki jgn ditolak..hehe..n  hepy jgk sbb projek yang aku handle,mpi jd the best projek..mmg xsesia aku rse usaha selama nih....rse berbaloi2...thanks kat sume ajk yang byk bg kerjasama n komitmen mereka utk memastikan mpi jadi bes...:)

5) ok...ari nih plak..walaupon ari nih bukan weekend belasah je la...time kasih byk2 kat org tu sbb belanja aku makan kfc..eh,bukan aku jek...melly,fizha n mimi...time kasih daun keladi..ade duet belanja la lagi :)..*okakudamulemerepek*

nih kot saat2 yang bes spnjg 3 hari nih yang aku nk abadikan dalam blog aku nihh..:))
*mood ::mls nk upload gmbr sbb line slow...*

No comments:

Post a Comment