~ Kadang-kadang ALLAH jarakkan hubungan kita..kemudian DIA dtgkan pula dengan dugaan..puas kita menangis mencari mana teman kesayangan kita..rupa-rupanya ALLAH ingin hadiahkan kita KERINDUAN YANG BERPANJANGAN...~

~Orang sengaja memuji untuk menguji...Orang suka mengarah untuk lihat kita marah....Orang suka mengajuk untuk lihat kita merajuk....Orang sengaja dengki untuk lihat kita sakit hati...pandai2 la bawa diri... jgn ikutkan hati nanti mati, jangan ikutkan perasaan nanti binasa, gunakan AKAL supaya semua terkawal....Tetapkanlah hati ini..~

~Apabila dirimu memerlukan KEKASIH, maka pilihlah ALLAH....Apabila dirimu memerlukan RAKAN, maka pilihlah AL-QURAN...Apabila dirimu memerlukan SOKONGAN, maka BERTAWAKALLAH kepadaNYA sepenuh hati...kerana DIAlah PENJAGA HATI yang tidak akan pernah hilang malah akan terus KEKAL untuk setiap hambaNYA yang memerlukan~

~Apabila kita menahan sesuatu yang HARAM padahal kita berpeluang melakukannya, ALLAH akan menggantikannya dengan sesuatu yang HALAL dan yang HALAL itu, apabila tiba saatnya ia hadir, ia sangat INDAH.~

~Friendship isn't about who you've known the longest. It's about who walked into your life, said "I'm here for you" and proved it...~

~Jadilah seorang GURU yang hadirnya di TUNGGU, hilangnya di RINDU, ilmunya di BURU, nasihatnya di SERU dan tingkahlakunya di TIRU... ~

Monday, May 6, 2013

kecewa....

sejujurnya bila result PRU13 kuar, rse kecewa gila...bile da umum BN bole bntuk kerajaan, trus msk bilik n tdo...da mls nk tggu result utk negeri especially perak....xtau npe bole rse mcm tue..maybe sbb bg aku kalo pgg negeri pon hakikatnya byk yg tak bole dilakukan...bila pusat xbole diduduki, susah nk wat apa yg dijanjikan...

tp, bila pg2 bkk lappy, kecewa terubat..maybe sbb bgun tdo, mud da laen..(spe yg kenal aku mesti faham aku cne...)..then bce blog n post2 fb...byk yg aku stuju n angguk2kan pala...

sbnrnya aku bukanlah ahli bg mana2 parti...tp bg aku, malaysia nie perlukan perubahan...bila rakyat xberani nk berubah, pemimpin akan ske2 ati wat ape yg diorg suka sbb diorg tau rakyat xberani utk tukar...aku tak mengharapkan PR menang besar...menang mudah pon da dikira okai n kita bole nilai pe yang diorg bole wat..janji2 diorg tue bole pakai ke x...aku caya diorg akan bekerja btol2 sbb kemenangan diorg dpt nie bukan mudah...andai kata diorg xbole wat, kita tukar kerajaan lagi....itulah menunjukkan rakyat yang berkuasa atas pemimpin...

tp bila kerap kali asyik pemimpin yang sama memerintah, diorg xtakut semua tue..diorg tau walau kesalahan besar mana pon diorg lakukan, diorg caya rakyat xberani nk wat perubahan...kes2,isu2 yang PR pernah kuarkan mesti akan terkubur begitu sahaja...diorg kan kebal undang2...aku pon da jd muak ngan sume nie...

namun, aku percaya qada' dan qadar yang ALLAH da tetapkan...mungkin ALLAH nk sume pemimpin2 yang benar2 bekerja utk rakyat dan negara ini berusaha lagi..ikhlaskan ati lagi..maybe ALLAH nak kita sume muhasabah diri blek..manusia xperfect tp kita bole berusaha utk mendekati yang perfect itu...mungkin ALLAH nk kita capai kemenangan itu bila benar2 bersedia...mungkin kali ini diorg masih belum bersedia lagi...ada lompong yang ptt diperbaiki lagi...

#percaya dan yakin janji ALLAH itu benar...=)



*perbandingan keputusan parlimen pru12 n pru13....pandai2 la wat analisa sndiri..laen org laen pandangan...

p/s : makcik saudara aku bertanding kat dun bukit chandan kalah...
p/s : ayah amir zulhaqeen, KP sek aku dlu merangkap teman sekelas utk 2thn dan ketua batch utk 3thn pon kalah..ayah die, en zakaria bertanding kat kaw bera sbg calon pkr...mula2 dgr da lead n menang..saat akhir kalah pulak...kecewa jgk...=(...tringt kat fb luahan ati haqeem utk ayah die...terharu oh bce..


bile ckp sal haqeem teringat kalo die berpidato,berdebat or paling kurang pon bg semangat kat bdk batch  bila ktorg down sbb result...bila die berpidato sgt2 membrikn aura kot...kenangan pmr06 n spm08 xbermakna tanpa ketua batch n KP yang byk berjasa kepada kami...go go go haqeem...even ayah kau xdpt kali ini,lain PRU insyaALLAH bole menang...kalau bukan die maybe kau bole mnggantikan....hoho

haqeem duduk pling kiri...time nie rsenye raya tahun lepas with other MT kat umah kak ct....without me..=(
yang laen : dari kiri syukri n amiruddin...duduk dari kiri fatin hazwani,sahirah n nadiah....

No comments:

Post a Comment